Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Șefii spitalelor anunță blocaj din cauza ordonanței care stopează investițiile

Șefii spitalelor anunță blocaj din cauza ordonanței care stopează investițiile. Managerii atrag atenţia că sumele alocate de CNAS pentru luna decembrie sunt ridicole. Spun că Ordonanţa 90 afectează sistemul medical extrem de mult pe final de an. Spitalul Colţea din capitala are alocată suma de 100 de lei de la CNAS, pentru luna decembrie.

”Îmi este teamă că s-ar putea produce un blocaj în sistemul medical. Că vom pune în dificultate diagnosticarea şi tratarea pacienţilor.” a declarat dr. Bogdan Furtuna, managerul Spitalului Clinic Colțea din Bucureşti.

Vezi un alt articol: Social-democrații din municipiul Iași își aleg structura de conducere.

” Suntem în periocol să nu putem să asigurăm aceste servicii esenţiale şi nici banii pentru medicamente şi materiale sanitare nu sunt nici pe departe suficienţi până la finalul lunii noiembrie” a subliniat Andi Nodiţ, managerul Spitalului Bagdasar – Arseni din Capitală.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, înaintea ședinței de Guvern, că sănătatea primește 1.7 miliarde de lei pentru medicamente, servicii și dispozitive medicale, pentru derularea programelor naționale de sănătate curative, dar și pentru acordarea de tratamente compensate și gratuite. Astfel, va fi majorat bugetul fondului național unic de asigurări sociale de sănătate cu bani din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

iunie 21, 2024

România va adopta salariul minim european din...

iunie 21, 2024

Tradiții și practici în ziua cea mai...

iunie 21, 2024

Republica Moldova negocieri separate pentru aderarea la...

iunie 21, 2024

Începe vacanța mare. Elevii vor începe vacanța...