Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Spitalul de Boli Infecțioase acreditat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași este încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Ordinului Președintelui ANMCS. În urma evaluării indicatorilor și standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare de către ANMCS, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a obținut un punctaj total de 94,82%. Unul dinrtre cele mai bune punctaje din țară.

Așa cum este menționat în raportul de acreditare, această certificare confirmă efortul depus de întregul corp medical pentru ca serviciile de sănătate oferite să răspundă nevoilor colectivităţii deservite și să asigure condiţiile de siguranţă pacientului, personalului şi mediului.

Vezi și: Spitalul de Boli Infecțioase acreditat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Declarațiile spitalului

„Acreditarea obținută în urma unei evaluări care ne-a adus un punctaj foarte bun. Este rezultatul eforturilor din ultimii ani ai întregii echipe care s-a pus în slujba pacientului spre redarea sănătății acestuia. Totodată este și o confirmare oficială a devotamentului și implicării noastre permanente în a asigura servicii medicale sigure și eficiente. Fie că vorbim de una dintre cele mai grele perioade medicale din ultimii ani, cea pandemică, fie că vorbim de cea de după. Acest rezultat ne ambiționează să continuăm proiectele de modernizare începute în unitatea noastră medicală. Modernizări pe care le derulăm cu sprijinul Consiliului Județean, dar ne și obligă totodată să asigurăm în permență un înalt standard al serviciilor medicale.”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași.

Vezi și: A fost numit un nou subprefect.

Spitalul de Boli Infecțioase numără 310 paturi și anual asigură asistență medicală pentru aproximativ 7500 de bolnavi din toată zona Moldovei. În prezent, spitalul are șase secții organizate în sistem pavilionar, cabinete medicale integrate în care activează medici din specialitățile:

  • boli infecțioase
  • ATI
  • pneumologie
  • gastroenterologie
  • ORL
  • dermatovenerologie

Asigurându-se astfel o îngrijire multidiciplinară a pacienților, se precizează pe pagina de facebook a Consiliului Județean Iași.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...

iulie 15, 2024

Spania a învins Anglia cu 2-1 (Nico...