Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Spitalul ‘Sf. Maria’ Iași: Evoluție în îngrijirea copiilor cu autism

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a introdus o nouă inițiativă revoluționară: primul compartiment special dedicat copiilor cu autism în țară.

Într-o ședință de plen, consilierii județeni au aprobat reconfigurarea structurii spitalului. Aceasta marcând totodată deschiderea Compartimentului de psihiatrie pediatrică – o premieră în domeniu. Acesta va oferi cinci paturi pentru copiii cu patologie din spectrul autist. O creștere semnificativă a solicitărilor din partea părinților a motivat această inițiativă.

Pentru a asigura o ofertă completă de servicii, noul compartiment va include specialiști precum un logoped și un psiholog, iar colaborarea cu asociațiile naționale specializate în autism a fost esențială în conturarea acestui proiect.

Pentru prima dată în cei peste 50 de ani de existență, pacienții Spitalului pentru Copii din Iași vor beneficia de îngrijire medicală în toate specialitățile. Acest upgrade include, printre altele, un compartiment pentru boli infecțioase cu 15 paturi, unul pentru genetică cu 3 paturi, și unul dedicat monitorizării post-transplant hepatic.

Citește și: Investiții de 15 milioane de lei la Spitalul de copii.

Un compartiment nou de chirurgie oftalmologică, cu 5 paturi, va deveni operațional începând cu 1 noiembrie. Acesta aducând un beneficiu semnificativ pentru comunitatea pediatrică din Iași, dat fiind volumul crescut de pacienți.

Echipa medicală este pregătită să ofere tratament pentru tumori oculare, patologii ale ochilor la nou-născuți și prematuri, precum și diverse malformații oculare.

În plus, organigrama aprobată de consilierii județeni prevede și suplimentarea posturilor de registrator medical. Atfel, consolidând capacitatea instituției de a oferi servicii de înaltă calitate.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...