Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Studiu: România trebuie să aloce 21,6 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă

România trebuie să aloce 21,6 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă. Uniunea Europeană va trebui să investească 255 de miliarde de euro până în 2030 pentru apă. Aceste fonduri sunt necesare pentru a respecta normele de calitate a apei. Un studiu realizat de Water Europe arată că Italia, Spania și România sunt cele mai afectate de aceste nevoi.

Italia trebuie să investească 39 de miliarde de euro în infrastructura de apă. Spania are nevoie de 27,2 miliarde de euro, iar România de 21,6 miliarde de euro. Aceste țări au cele mai mari necesități de investiții raportate la populație.

În termeni absoluți, Germania se află pe primul loc, cu 40,2 miliarde de euro necesari. Franța urmează, având nevoie de 35,1 miliarde de euro. Studiul subliniază necesitatea unei gestionări mai eficiente a apei.

Acest lucru este crucial pentru a combate deficitul de apă. Aproape 38% din populația UE se confruntă cu această problemă. Industria, cum ar fi semiconductorii și producția de baterii, este în pericol din cauza deficitului de apă.

Citește și: Produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial

România trebuie să aloce 21,6 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă

Water Europe estimează că aceste industrii valorează 192 de miliarde de euro. Se preconizează că valoarea lor va crește la aproape 1.000 de miliarde de euro până în 2030. Aceasta va genera o cerere crescută de apă.

Raportul arată că generarea de energie electrică a contribuit cel mai mult la extragerea apei dulci. Agricultura și furnizarea de apă pentru public sunt de asemenea importante. Totuși, sursele de apă dulce sunt afectate de poluare și dezvoltare urbană.

Deși presiunea asupra resurselor de apă crește, extragerea apei în UE a scăzut de la 164 miliarde mc în 2010 la 134 miliarde mc în 2021. Consumul de apă a scăzut și el de la 133 miliarde mc la 109 miliarde mc.

Tendințele indică o decuplare a creșterii economice de utilizarea apei. Acest lucru arată o îmbunătățire a eficienței utilizării apei. Comisia Europeană consideră esențială o strategie de reziliență a apei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Drum aflat la mila Domnului. Dinspre Iași...

octombrie 23, 2024

MAE: Atenționare de călătorie pentru Ungaria. Circulația...

octombrie 23, 2024

Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional,...

octombrie 23, 2024

Un deputat nu mai vrea Poliție Locală....