Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Suntem pe primul loc în UE la prostituție și exploatare sexuală a minorilor

Suntem pe primul loc în UE la prostituție și exploatare sexuală a minorilor. Guvernul României a adoptat zilele trecute un document care se numește

“Strategia națională  împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024—2028”.

O lectură a acestuia scoate la iveală cele mai sumbre clasamente în care ne-am putea afla: 

“țara noastră are cei mai mulți cetățeni exploatați prin muncă forțată pe teritoriul Uniunii Europene, cele mai multe femei și cei mai mulți minori traficați pentru exploatare sexuală, comparativ cu celelalte State Membre”.
Fenomenul traficului de persoane reprezintă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului. Lucru care aduce atingere demnității și integrității ființei umane.

Citește și Post vacant de îngrijitoare pe perioadă nedeterminată la Spitalul Clinic de Recuperare Iași

Traficul de persoane constituie, de asemenea, o infracțiune gravă, asociată, în multe cazuri, criminalității organizate naționale și trans-naționale, în urma căreia infractorii obțin câștiguri financiare foarte ridicate. Autoritățile din România par să știe situația în care am ajuns, documentul strategic la care facem referire în acest material fiind o dovadă în acest sens. Mai mult, de la începutul anului 2023 a fost înființat Comitetul Interministerial de coordonare strategică intersectorială a luptei împotriva traficului de persoane. Iar strategiile guvernamentale au ca obiectiv nici mai mult, nici mai puțin decât eliminarea fenomenului traficului de persoane.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Articolul integral pe:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/document-oficial-suntem-pe-primul-loc-in-uniunea-europeana-la-prostitutie-si-exploatare-sexuala-a-minorilor-2802203

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...