Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru producerea de energie destinată autoconsumului a fost extins

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a extins termenul pentru depunerea cererilor de finanțare prin Schema de ajutor pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile, pentru autoconsum în sectorul agricol și industria alimentară, până la data de 31 ianuarie 2024.

Vezi și: Bacău: Finanțare PNRR de peste 3 milioane de euro.

Alocarea disponibilă pentru sesiunea actuală este de 150 de milioane de euro. Distribuită în funcție de capacitățile instalate la nivelul întreprinderii. Astfel, 100 de milioane de euro sunt alocate pentru capacități sub 1 Megawatt (MW), din care 10 milioane de euro sunt destinate energiei eoliene. Cei 90 de milioane de euro pentru energia solară. Pentru capacități mai mari de 1 MW, alocarea totală este de 50 de milioane de euro. Din aceștia, 10 milioane de euro pentru energia eoliană și 40 de milioane de euro pentru energia solară. Ajutorul de stat este 100% nerambursabil și potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, cu condiția ca investițiile să vizeze locuri de consum diferite. Depunerea cererilor de finanțare trebuie să se încadreze în limita sumei de 20.000.000 euro pentru fiecare beneficiar.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

iulie 15, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții...

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...

iulie 15, 2024

Spania a învins Anglia cu 2-1 (Nico...