Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Trei polițiști și un suspect, retinuți pentru luare de mită în Pașcani

Trei polițiști din Secția de Poliție Rurală 6 Pașcani, alături de un suspect, au fost reținuți sub acuzația de luare de mită. Marți, 10 octombrie, au fost reținuți pentru luare de mită.

Acțiune fulger a ofițerilor de la Direcția Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Au avut loc trei percheziții la Posturile de Poliţie Cristeşti şi Lespezi, sub spectrul unor infracțiuni grave de corupție rutieră.

Patru suspecți, dintre care trei agenți de poliție, sunt aduși în fața legii. Aceștia din urmă sunt acuzați de luare de mită în formă continuată. Conducătorii auto opriți în trafic au fost șantajați cu sume de bani pentru a evita amenzi contravenționale.

Citește și: Sediu nou pentru polițiști.

Miercuri, 11 octombrie 2023, suspecții reținuți vor fi prezentați în instanță cu propunerea de arestare preventivă.

Documentarea infracțiunilor s-a desfășurat cu sprijinul specialiștilor DGA și Direcției Operațiuni Speciale – BOS Iaşi din cadrul Poliției Române. Un sprijin esențial a venit și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Precizăm că toate acțiunile desfășurate în această cauză penală respectă prevederile Codului de Procedură Penală, având ca scop strângerea de probe, fără a afecta în vreun fel prezumția de nevinovăție.

Comunicatul de presă

În data de 10 octombrie 2023, ofițeri de poliție din Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi au efectuat trei percheziții domiciliare la Posturile de Poliţie Cristeşti şi Lespezi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Acțiunea face parte dintr-o investigație cu privire la infracțiuni de luare de mită în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră.

În aceeași zi, au fost emise patru mandate de aducere pentru un total de patru suspecți. Dintre aceștia, trei sunt agenți de poliție la Secţia de Poliţie Rurală 6 Paşcani. Cercetările vizează pretinderea și primirea de sume de bani de la șoferii opriți în trafic pentru a evita sancțiuni contravenționale. Procurorul de caz a inițiat procedurile legale împotriva celor trei agenți, cerând reținerea lor pentru 24 de ore. Aceștia vor fi prezentați în fața instanței pe data de 11 octombrie 2023, cu propunerea de arestare preventivă.

Vezi și: Accident rutier în Iași: Două autospeciale de poliție s-au ciocnit.

Documentarea cazului a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Direcției Operațiuni Speciale – BOS Iaşi din cadrul Poliției Române. Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași a oferit, de asemenea, sprijin.

Menționăm că toate acțiunile desfășurate în această cauză penală sunt conforme cu prevederile Codului de Procedură Penală și au ca scop adunarea de probe, respectând în același timp principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/0c0ed7be5e6abcb2d6ce0e711dd070d5.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130