Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Un nou an școlar. Nicio investiție în școlile cu toaleta în curte

Un nou an școlar. Nicio investiție în școlile cu toaleta în curte. Niciuna dintre cele 180 de școli care figurau în registrul din septembrie anul trecut cu toalete în curte nu a trecut printr-un proces de modernizare. Asta chiar dacă mai sunt doar două săptămâni înainte de debutul noului an școlar. Recent, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a făcut o declarație în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a subliniat faptul că „în acest an avem 180 de școli cu toalete în curte”. Cifra comunicată corespunde cu cea oferită în urmă cu un an de către Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației. Cifra a fost confirmată și de Edupedu.ro.

Această constatare indică faptul că, într-un an de zile, nicio măsură semnificativă nu a fost implementată pentru a aduce îmbunătățiri sau chiar pentru a elimina complet școlile cu toalete în curte. Acest neajuns a fost subiectul discuțiilor în repetate rânduri în ultimii ani, atât în discursurile liderilor de partide politice, cât și în proclamațiile premierilor din ultima perioadă.

Un an fără investiții în toaletele școlare

Ionuț Stroe a atras atenția că „la începutul guvernărilor liberale, s-a amintit chiar în ședință, situația școlilor cu toalete în curte. În acest an cifra lor s-a redus: avem 180 de școli cu toalete în curte.” Prioritatea actuală a partidului, subliniată de cei trei miniștri cu atribuții directe în acest domeniu – Educație, Dezvoltare și Finanțe – este să identifice soluții pentru accelerarea procesului de remediere a acestei situații.

citește și: Restricții pentru elevi

Comparând cu anul precedent, în aceeași perioadă a anului, pe 31 august, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, menționa că existau 306 de școli cu toalete neconforme, iar prin intervenții financiare au fost aduse îmbunătățiri pentru 126 dintre acestea, lăsând în urmă 180 de școli. În cuvintele sale: „Am spus că acum patru ani erau 2.219 școli cu toalete neconforme, iar acum sunt 306 școli. Din aceste 306 școli, 126 sunt finanțate și trebuie să folosească finanțarea. La finalul anului (n. red. 2022) trebuie să aibă conformitatea asigurată. Rămân 180 de școli, toate sunt școli sub 97 de copii, este numărul maxim de copii, sunt școli izolate”.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/f939d5780102a612d1ec749814fa52f1.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130