Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Un nou pod peste Prut

Parte componentă a autostrăzii A8, podul peste Prut a ajuns în faza de licitație pentru proiectare și execuție. Locația a fost stabilită după mai multe dezbateri privitoare la protejarea unei specii de pești care se înmulțesc pe râul respectiv. Podul va avea și un nou punct de trecere a frontierei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se bazează în acest proiect pe finanţare prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – Componenta Mobilitatea Militară.

Valoarea proiectului este de aproape 163 milioane de lei. Lungimea totală a podului este de numai 261 de metri. Dacă sunt luate în calcul și punctele de trecere a frontierei și drumul de legătură, se ajunge la aproximativ 1 kilometru.

Citiți și despre: Ieșenii cu venituri mici vor fi conectați la apă și canalizare.

Podul va avea 2 benzi pe fiecare sens de circulație plus trotuare. Punctele de trecere ale frontierei vor avea parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spații destinate verificării amănunțite ale vehiculelor.

Ofertele sunt aşteptate până pe 13 Septembrie şi vor fi evaluate după componenta financiară (40 la sută), după perioada de garanţie (12 la sută – maxim pentru 120 de luni), după experienţa echipei şi metodologia de realizare a lucrării.

Odată atribuit contractul, el va avea o durată de cel puţin 84 de luni. Doi ani pentru proiectare şi execuţie, urmaţi de încă cinci ani, perioada de garanţie minimă admisă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/7f5a09dcf7b9549af811166eb53ee2d6.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130