Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vrea să introducă din vară o nouă specializare : Inteligența Artificială

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vrea să introducă din vară o nouă specializare : Inteligența Artificială. Datorită progresului semnificativ în domeniul Inteligenței Artificiale în ultima perioadă și evoluției constante, oficialii universității spun că este nevoie pentru adaptarea la noile tendințe. De aceea, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași intenționează să introducă o nouă specializare în acest domeniu, oferind posibilitatea studiului în limba română și engleză.

Demersurile către ARACIS

Planul propus de UAIC urmează să fie trimis către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Citește și Valoarea tichetelor acordate donatorilor de sânge va fi majorată la 280 de lei

„La ultimul Senat am aprobat propunerea colegilor de la Facultatea de Informatică de a depune dosarele pentru autorizarea provizorie a unei noi specializări, și anume Inteligența Artificială. Această specializare va fi disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză. Dosarul, care conține toate elementele necesare, inclusiv planul de învățământ, statul de funcții și multe altele, va fi trimis către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior pentru a permite o vizită instituțională”, a spus prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Există șanse semnificative ca, până în momentul admiterii din vara acestui an, să fie disponibile locuri pentru noua specializare, Inteligența Artificială. Conform declarațiilor prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Citește și În Iași apar noi benzi de circulație. Bulevardul C.A. Rosetti ar putea fi extins

În multe universități europene, Inteligența Artificială este deja inclusă în oferta de programe de studiu. De exemplu, Universitatea din Groningen din Olanda are un număr semnificativ de studenți români, aproximativ o pătrime din totalul studenților.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.