Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

USV Iași apelează la investiții în capacități noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile

USV Iași apelează la investiții în capacități noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va avea propria centrală fotovoltaică.

În acest sens, instituția de învățământ superior a depus spre finanțare la Ministerul Energiei, un proiect a cărui valoare depășește patru milioane de lei. Investiția de la USV Iași va fi utilizată în scopul producerii de energie regenerabilă prin conversia energiei solare în energie electrică pentru consumul propriu.

Valoarea totală a proiectului este de 4.868.250 lei, fiind solicitată prin apelul de proiecte intitulat „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum”, derulat de Ministerul Energiei, din fondurile alocate României prin Fondul pentru Modernizare (FM).

Citește și O persoană cu vârsta de peste 65 de ani, prima victimă a gripei din județul Iași

Investiția presupune instalarea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate de 749 KW, format din 1744 de panouri fotovoltaice, ce se vor monta pe o suprafață de 5000 mp.

Toate panourile vor fi amplasate pe clădirile instituției, atât pe cele de la sediul central, cât și pe cele din campusul universitar, cantină și din cadrul Fermei Didactice „V. Adamachi”.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/80ca72209c564d54d2819366b2a78596.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130