Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Va crește prețul la carburanți?

Va crește prețul la carburanți? Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, de referinţă la nivel internaţional au fost tranzacţionate vineri, la Londra, în declin cu 0,3% în scădere la 93,46 dolari pe baril. Între timp, contractele futures din SUA West Texas Intermediate au fost puţin modificate, la 90,09 dolari.

Atât contractul Brent, cât şi WTI au închis joi la cele mai înalte niveluri ale anului. Contractele petroliere au consemnat a treia săptămână pozitivă consecutivă.

Creşterea preţurilor vine pe fondul aşteptărilor crescânde pentru o ofertă mai strânsă. Toate acestea după ce Arabia Saudită şi Rusia au luat măsuri pentru a reduce livrările globale. Acestea şi-au extins măsurile de reducere a producţiei de petrol până la sfârşitul anului.

Poate te interesează și: Taxa de salubritate va crește.

Liderul OPEC, Arabia Saudită, a declarat pe 5 septembrie că îşi va prelungi reducerea producţiei de 1 milion de barili pe zi până la sfârşitul anului. În timp ce liderul non-OPEC, Rusia, s-a angajat să reducă exporturile de petrol cu 300.000 de barili pe zi până la sfârşitul anului. Ambele ţări au spus că îşi vor revizui lunar reducerile voluntare. Analiştii de la Bank of America consideră acum că preţurile petrolului ar putea creşte în curând peste 100 de dolari.

”În cazul în care OPEC+ va menţine reducerile în curs ale livrărilor până la sfârşitul anului, în contextul cererii pozitive din Asia, credem că preţurile petrolului Brent ar putea depăşi 100 de dolari/bbl înainte de 2024”, au declarat marţi analiştii conduşi de Francisco Blanch, într-o notă de cercetare. Cel mai probabil preţul carburanţilor se va mări şi în România din nou.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!