Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Vacanța de vară a elevilor începe pe 21 iunie

Vacanța de vară a elevilor începe pe 21 iunie. Ministerul Educației a dezvăluit data în care elevii vor intra în vacanța de vară pentru anul școlar 2023-2024. Structura anului școlar include 36 de săptămâni de cursuri și cinci vacanțe, similar cu anul precedent. Elevii au început școala pe 11 septembrie 2023, iar vacanța de vară nu va începe la data obișnuită de 15 iunie.

Citește și: CTP solicită sprijinul comunității pentru a pune capăt vandalizării tramvaielor.

Potrivit calendarului oficial, vacanța de vară începe pe 21 iunie, după finalizarea cursurilor. Structura anului școlar 2023-2024 include cinci module de învățare. Fiecare modul este separat de vacanțe intermediare. Aceasta reflectă o schimbare în calendarul obișnuit. Modificarea aduce o nouă perspectivă asupra planificării vacanței de vară.

Elevii beneficiază de pauze regulate și planificate. Vacanțele intermediare ajută la reducerea stresului și oboselii. Elevii se pot odihni și recupera mai des. Profesorii pot planifica mai eficient procesul de predare. Vacanțele intermediare permit evaluarea progresului și ajustarea strategiilor de predare.

Cadrele didactice pot organiza activități extracurriculare și de recuperare. Noua structură aduce un echilibru între studiu și odihnă. Vacanța de vară oferă o perioadă suficientă pentru relaxare. Elevii și profesorii încep noul an școlar cu energie.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...