Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Verificare riguroasă a asistaților sociali: Liberalii vizează reducerea dosarelor

Liberalii au pus în atenție o evaluare amănunțită a asistaților sociali. Cu peste 800.000 de dosare în plată, intenționează să reducă acest număr semnificativ. Deficitul pentru anul viitor, susținut de liberali în Coaliție, se va limita la 3,9% din PIB, o cifră sub ținta publică anterioră de 4,5% din PIB afirmată de premierul Ciolacu.

Procentul alocat pentru investiții este proiectat să crească la 6,5% din PIB, o creștere față de anul precedent. Cheltuielile sociale vor fi supuse unei verificări detaliate. Peste 800.000 – 850.000 de persoane beneficiază de diverse forme de ajutor social. Incluse sunt și persoane cu handicap, însoțitori ai acestora, persoane fără venit și asistați social. Surse liberale afirmă că este necesară o revizuire a tuturor dosarelor, întrucât există suspiciuni privind un număr semnificativ de persoane care beneficiază de sprijin social.

Vezi și: Ajutoare de urgență pentru familii și persoane singure cu probleme sociale. Sunt beneficiari și din Iași.

Ce urmează să se întâmple?

Ajutorul de 50 de euro pentru alimente ar putea fi extins și după luna iunie, în contextul a patru runde de alegeri programate pentru 2024, cu asigurarea că liberalii nu vor înceta finanțarea pentru electorat. Pentru acordarea acestor ajutoare, se examinează capitolele de fonduri europene, completate, eventual, de bugetul de stat.

De asemenea, se ia în considerare prelungirea acordării sumelor din ajutorul de încălzire din 2023. Acestea vor consta în două tranșe de câte 700 de lei pentru cei care nu le-au folosit până la finalul anului.

Citește și: Cresc pensiile de la 1 octombrie! Cine primește 500 de lei în plus?

Nicolae Ciucă, conform surselor liberale, a atras atenția că prioritățile pentru români trebuie să primeze în proiectele propuse pentru 2024, evitând finanțarea unor ambiții electorale.

În cadrul ședinței de la Sinaia, liberalii au dezbătut și planurile de reducere a numărului de secretari de stat. Conform angajamentului PNL, ca parte a strategiei de economisire, urmează ca eliminarea acestor posturi să se desfășoare în perioada următoare.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

iunie 21, 2024

România va adopta salariul minim european din...

iunie 21, 2024

Tradiții și practici în ziua cea mai...

iunie 21, 2024

Republica Moldova negocieri separate pentru aderarea la...

iunie 21, 2024

Începe vacanța mare. Elevii vor începe vacanța...