Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Vom avea tren rapid Iași-Cluj

Vom avea tren rapid Iași-Cluj. Între 4 și 6 octombrie 2023, o delegație a Autorității pentru Reformă (ARF) a examinat în Polonia procesul de fabricație a ramelor electrice Alstom. Rame care urmează să ajungă în depourile CFR Călători. Un capitol important al vizitei tehnice l-a constituit stabilirea calendarului de livrare, autorizare și testare a vehiculelor.  Primele garnituri ar fi trebuit să ajungă în România încă din vara acestui an. Se preconizează că, pe data de 25 noiembrie 2023, firma Alstom să livreze către România primul tren din cele 37 rame electrice RE-IR1. Acesta va sosi la București în perioada 2-3 decembrie 2023.

Vezi și: Vom avea tren metropolitan?

Valoarea totală a contractului pentru achiziția celor 37 unități electrice multiple și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la un cost total de 2.42 miliarde lei, fără TVA. Finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile și din Bugetul de stat.

Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h. Acestea fiind compuse din șase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere și patru vagoane intermediare) și asigură 351 locuri pe scaune. Modelul de tren modern care va ajunge în România este Alstom Coradia Stream RE-IR. Unitățile sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spații pentru bar/bistro și pentru călători cu dizabilități. Dar și elemente precum o zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat. (sursa media9)

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...