Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Vrei să studiezi în SUA? Înscrie-te acum!

Bursele de studiu în SUA se adresează elevilor de liceu din clasele IX, X și a XI, care studiează limba engleză și care îndeplinesc condițiile acordării vizei.

Doritorii se pot înscrie online pe platforma Future Leaders Exchange Program (FLEX), în perioada 1 August – 28 Septembrie.  Selecția se face integral de către o comisie de selecție din SUA, formată din profesioniști din varii domenii. Nicio selecție nu se face în România. Elevii vor putea studia timp de un an la un liceu american și vor locui împreună cu o familie americană. Toate costurile sunt acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. Acum se află în cel de-al 30-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui an școlar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesați care sunt declarați câștigători în urma competiției pentru acordarea bursei.

Citește și despre: Microbuze electrice pentru elevii din județul Iași.

Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine. În anul școlar 2023-2024, la nivel global, aproximativ 1.000 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul Programului FLEX. În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa de studii către sute de liceeni români din mai multe județe ale țării, aceștia fiind repartizați la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida. Programul se adresează, în egală măsură, și liceenilor cu dizabilități.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

septembrie 29, 2023

Procuroarea Cristina Chiriac este și șefa DNA...

septembrie 29, 2023

Salariul minim net depășește 2.000 de lei...

septembrie 29, 2023

Un Porsche 911 Carrera, fabricat în 202,...

septembrie 29, 2023

Un pas important pentru sănătate: Crucea roșie...