Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

25 de Ani de Google: De la Idee la Imperiu Digital

Astăzi sărbătorim 25 de ani de la nașterea Google, de la visul a doi studenți la Stanford la dominația online. În 1998, Larry Page și Sergey Brin au pus bazele unui motor de căutare care avea să schimbe internetul pentru totdeauna. Dintr-un proiect numit BackRub, s-a născut gigantul global pe care îl cunoaștem azi.

Doodle-ul special de astăzi marchează acest moment istoric, subliniind misiunea Google de a organiza și face accesibile informațiile lumii. Cei doi doctoranzi au pornit din căminele universitare, creând un prototip eficient al motorului de căutare, apoi și-au deschis primul birou într-un garaj închiriat. Pe 27 septembrie 1998, Google Inc. a fost oficial înființată.

Vezi și: Inteligența Artificială naște dispute!

De atunci, logo-ul s-a schimbat, dar misiunea rămâne aceeași. Miliarde de oameni se conectează, caută și lucrează cu Google. Azi, mulțumim tuturor pentru acești 25 de ani de evoluție împreună și anticipăm entuziasmați viitorul.

Doodle-ul special subliniază nu doar istoria și evoluția Google, ci și legătura sa continuă cu utilizatorii de pretutindeni, arătându-și dorința de a inova și contribui la dezvoltarea societății digitale.

Povestea unei transformări tehnologice

Google a creat produse revoluționare, de la Gmail la Google Search, folosite de miliarde. Larry Page și Sergey Brin sunt acum printre cei mai bogați oameni ai lumii. Cu achiziții precum YouTube, Android și Google Maps, au consolidat poziția de lider în tehnologie.

De la primii 100.000 de dolari în 1998, Google a crescut exponențial. A introdus servicii ca AdWords și a cumpărat startup-uri de succes. În 2015, a devenit parte a Alphabet, o companie listată public, cu entități ca YouTube și afaceri de cercetare.

Acest articol te-ar pute interesa: Strategia de Transformare Digitală a județului Iași.

Au existat provocări, amenzi și schimbări în conducere. Cu toate acestea, în 2020, Google a atins o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari și a lansat inovații precum Google Home și chatbot-ul AI Bard în 2023.

Google rămâne un jucător major în tehnologie, o forță inovatoare cu influență globală. Cu o istorie de 25 de ani, continuă să modeleze lumea digitală. De la ideea a doi studenți la Stanford, a devenit un simbol al inovației și excelenței tehnologice. Ce ne aduce viitorul în era digitală dominată de Google?

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...