Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

A început Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași

Astăzi a debutat cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) de la Iași. Evenimentul reunește invitați din 25 de țări.

Organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, ediția din acest an se bucură de susținerea Comisiei Europene în România și a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Directorul Muzeului, Lucian Dan Teodorovici, a subliniat că pe lângă Serile FILIT, există și alte atracții precum Casa Copilăriei și Casa Fantasy.

În cadrul festivalului, Institutul Francez din România va găzdui diseară, de la ora 18:30, Spectacolul-lectură intitulat „Lumea de afară va veni și mă va da afară”, organizat de directorul Institutului, Vincent Henry.

Vezi și: Se pot face rezervări online la Serile Filit de la Teatrul Național.

Vincent Henry: Evenimentul de astăzi este o lectură publică pusă în muzică. Avem ca invitați doi autori care au creat o revista literară care se numește La Moitié du fourbi. Revista care are ca scop de a explora noi căi literare, de a repera talente noi. De a apropia publicul de literatura existentă. Dar ei fac în așa fel încât literatura asta devine accesibilă pentru toți, este un fel de spectacol. Ei citesc operele lor, autori care au fost publicați în revistă, citesc într-un mod un pic teatralizat. Acesta este acompaniat de muzica domnului Sebastian Vîrtosu de la Academia de Arte.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi