Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Andrei Apreotesei, debut în rolul Canio din I Pagliacci de Ruggero Leoncavallo

Managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei, unul dintre cei 3 tenori ieșeni, va interpreta rolul Canio din opera I Pagliacci” de Ruggero Leoncavallo . Concertul va avea loc ,joi, 16 noiembrie, de la ora 18:30, pe scena Operei Naționale Române Iași.

Evenimentul face parte din spectacolul coupe format din lucrările Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni și I Pagliacci” de Ruggero Leoncavallo. Acestea sunt considerate manifeste ale mișcării artistice cunoscute sub numele de verism în opera italiană. Opera în 2 acte I Pagliacci” (Paiațe) a fost compusă de Leoncavallo pe un libret propriu. Aceasta a avut premiera la Teatro Dal Verme în Milano pe 21 mai 1892 sub bagheta maestrului Arturo Toscanini.

Vezi și:Farmaciştii protestează astăzi în Piaţa Victoriei.

„Rolul Canio este pentru mine un tur de forță și un exercițiu de imaginație și țin să îmi exprim recunoștința pentru invitația Operei Naționale Române Iași de a interpreta o partitură pe cât de dificilă pe atât de frumoasă. Opera lui Leoncavallo este o piatră de temelie pentru artiștii lirici, iar interpretarea noastră trebuie să fie pe măsură”, a declarat tenorul Andrei Apreotesei. Din distribuția spectacolului mai fac parte Diana Bucur (Nedda), Sandor Balla (Tonio), Alexandru Constantin (Silvio) și Alexandru Savin (Beppe).

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi