Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Apel deschis pentru tinere talente în cadrul proiectului REVIVE Historic Towns and Sites

Apel deschis pentru tinere talente în cadrul proiectului REVIVE Historic Towns and Sites. Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași colaborează cu:

  • Fundacion Universitaria San Antonio din Murcia, Spania
  • Turun Ammattikorkeakoulou Oy din Turun, Finlanda
  • „Culture Hub Croatia” din Split, Croația
  • ITACA din Cellino Atanasio, Italia

în cadrul proiectului „REVIVE Historic Towns and Sites – sustainable and inclusive living spaces for future generations inspired by the New European Bauhaus”, coordonat de Asociația Orașelor Istorice din Slovenia.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani, între 1 noiembrie 2023 și 31 octombrie 2025. Acesta se concentrează pe orașele și siturile istorice relevante din țările implicate. În același timp și capacitatea lor de a reflecta trecutul și de a influența prezentul și viitorul. Obiectivul principal este să contribuie, prin patrimoniul cultural european, la promovarea unui stil de viață durabil pentru a oferi generațiilor viitoare bucuria de a se conecta cu moștenirea moștenită.

Vezi și: Ateneul Național din Iași începe anul 2024 cu o premieră.

Proiectul va aduce împreună experiențe și cunoștințe din cele șase state și culturi europene, explorând provocările actuale în patru situri urbane: Tržič (Slovenia), Turku (Finlanda), Iași (România) și Cellino Attanasio (Italia).

Astăzi, lansăm un apel deschis către tinerii artiști români cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, pentru a se alătura unei echipe internaționale multidisciplinare și a participa la primele două experimente co-creative programate în 2024. Anul viitor vom reveni cu anunțuri similare pentru experimentele din 2025. Detalii despre proiect: https://palatulculturii.ro/exhibition/apel-deschis-pentru-tinere-talente-in-cadrul-proiectului-revive-historic-towns-and-sites/

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...