Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Astăzi, pe 2 februarie 2024, este marcată Ziua Mondială a Zonelor Umede

Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede, pe 2 februarie 2024, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași se alătură mișcării globale de promovare a valorii și frumuseții zonelor umede, cu accent special pe Delta Moldovei.

În parteneriat cu colaboratorii noștri, derulăm 5 evenimente tematice în această perioadă, adresate elevilor, studenților și cadrelor didactice, având punctul culminant într-o nouă vizită în Delta Moldovei, cel mai recent sit Ramsar desemnat în România și unicul din județul Iași.

Citește și Deciziile privind recalcularea pensiilor în lunile mai și iunie

În cadrul Zilei Mondiale a Zonelor Umede, 2 februarie 2024:

  • La Liceul Universității „A.I. Cuza” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași și Palatul Copiilor Iași, vom susține prezentări despre importanța ecosistemelor specifice de zonă umedă pentru bunăstarea umană și despre situl Ramsar Zonele Umede Jijia – Iași, înregistrat cu numărul 2422 pe Lista zonelor umede de importanță internațională. De asemenea, se vor organiza discuții interactive cu participarea elevilor și profesorilor.
  • Ne vom întâlni la Facultatea de Biologie – UAIC Iași cu studenții care au pregătit prelegeri tematice și vom discuta despre situl Ramsar Zonele Umede Jijia – Iași, lansându-le în același timp provocarea de a se implica și contribui personal la conservarea acestuia.

Duminică, 4 februarie 2024 (ora 10:00), alături de:

  • studenții,
  • cadrele didactice de la Facultatea de Biologie,
  • toți cei dornici să se bucure de natură,

Ne vom echipa și vom ajunge în Delta Moldovei pentru a monitoriza biodiversitatea!

Prin aceste acțiuni, dorim să sporim conștientizarea asupra importanței zonelor umede și să contribuim la conservarea acestora în beneficiul tuturor. Mulțumim partenerilor noștri pentru sprijinul acordat în a face cunoscute și îndrăgite aceste zone umede din județul Iași.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...