Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Blue Monday considerată cea mai deprimantă zi a anului

Blue Monday 2024, desemnată în acest an pentru data de 15 ianuarie, reprezintă considerata cea mai deprimantă zi din an. Această etichetă este asociată cu o serie de factori precum condițiile meteorologice descurajante, lipsa luminii naturale, revenirea la rutina de muncă după sărbătorile de iarnă și presiunea datoriilor acumulate, care converg într-o stare generală de tristețe și melancolie.

Termenul „Blue Monday” a fost introdus în 2005 de către psihologul britanic Cliff Arnall. Alegerea datei de 15 ianuarie ca Blue Monday se datorează mai multor factori. Prima zi de lucru după sărbători aduce cu sine revenirea la activitățile obișnuite, generând o stare de nemulțumire. Factorii meteorologici, cum ar fi vremea sumbră și scurtarea zilei, contribuie la diminuarea stării de bine, în special pentru locuitorii emisferei nordice.

Vezi și: Ziua Culturii Naţionale la MNLR Iaşi.

Un alt element important în declanșarea sentimentelor de tristețe este gestionarea finanțelor personale. Cheltuielile generoase de sărbători pot duce la acumularea de datorii în luna ianuarie, generând stres financiar. De asemenea, Blue Monday marchează momentul în care mulți constată că nu au reușit să respecte rezoluțiile de Anul Nou, contribuind astfel la amplificarea sentimentelor de descurajare și tristețe.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi