Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Bogdan Ota la Festivalul Familiei, pe 9 septembrie

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor organizează Festivalul Familiei. Evenimentul are loc în ziua prăznuirii Sfinților Părinți Ioachim și Ana, pe 9 septembrie. Aflat la a III-a ediție, acesta va avea loc în Parcul Expoziției din Iași, în intervalul orar 12:00-20:00 și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Ateneul Naţional din Iaşi.

„Biserica începe noul an bisericesc la 1 septembrie, iar primele sărbători de mare importanță sunt legate de FAMILIE. Pe 8 septembrie se naște Maica Domnului, mama și ocrotitoarea întregului neam creștinesc, iar pe 9 septembrie îi sărbătorim pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului. Am ales ca prima manifestare Pro Vita în anul nostru bisericesc să fie una dedicată familiei. Suntem deja la a treia ediție a Festivalului Familiei și ne menținem, cu obstinație, mesajul și chemarea de a fi familie așa cum ne învață Domnul și ne spune sufletul nostru, adică bărbat, femeie și copii, care nu sunt livrați la comandă, ci ne sunt trimiși ca dar și binecuvântare. Ne dorim ca Festivalul Familiei să fie un bun început pentru anul bisericesc care începe să curgă. Ne dorim să fie deschizător de cale pentru încă multe evenimente care pun în valoare autentica bucurie a vieții de familie.”, a declarat preotul Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita.

Festivalul cuprinde un program artistic și activități pentru copii

Acolo veți găsi de la ateliere de creație, pictură, caligrafie, balet, experimente științifice, șah, confecționare hârtie manuală la ateliere de preparare a produselor cosmetice din ceară și miere, gătit tăiței de casă, LEGO și crafting.

Alte evenimente ale lunii: Programul lunii septembrie, la Ateneul Național Iași.

Momentele artistice vor fi susținute de artiști locali, dar și invitați speciali cu o bogată carieră la nivel internațional:

  • Pianistul și compozitorul Bogdan Ota
  • Paul Tihan și Daniel Leancă
  • Artium String Quartet
  • TRABANDA
  • Corul de Copii al Municipiului Iași
  • Teatru de păpuși ZUM ZUM
  • Nikons Dance Team și Spirit of Dance

Intrarea la Festivalul Familiei este liberă. Participanții la eveniment sunt invitați să contribuie prin donații la construirea Centrului Maternal „Sf. Emilia”, cel mai important proiect din regiunea Moldovei dedicat mamelor și copiilor.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primaria Iasi

septembrie 21, 2023

Săptămâna Europeană a Mobilității, la Iași. Sâmbătă,...
Primaria Iasi

septembrie 20, 2023

Eveniment grandios: „Magia serii în sunet și...
Primaria Iasi

septembrie 20, 2023

Se apropie Zilele Recoltei la USV. În...
Primaria Iasi

septembrie 19, 2023

Festival de muzică bizantină la Iași. În...