Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Caravana cinematografică WARBOY ajunge la Iași

Caravana cinematografică WARBOY ajunge la Iași.

Caravana cinematografică WARBOY continuă la Iași unde spectatorii se pot întâlni cu regizorul Marian Crișan și actorul din rolul principal, Daniel Bâliș, la Cinema Ateneu duminică, 11 februarie, de la ora 18:00.

„WARBOY este despre un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944. Băiatul încearcă să salveze cei doi cai ai familiei pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni. Filmul poate fi numit <un film de război> sau <film pentru copii>, ce m-a atras cel mai mult la acest proiect, atunci când l-am conceput, au fost elementele de western pe care m-am bucurat să le pot aduce pe marele ecran.” mărturisește regizorul.

Trailerul filmului distribuit de Rova Film

Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet, Dan Chiorean sunt actorii ce joacă în WARBOY – cel de-al cincilea lungmetraj al regizorului cunoscut deja publicului larg pentru MorgenRockerOrizont sau Berliner, dar și pentru miniseria produsă de HBO România – Valea Mută.

Citește și În Iași, s-au retras de la comercializare sute de kilograme de pește, carne și produse lactate. Ce amenzi au dat inspectorii DSVSA!

Scenariul este semnat de Marian Crișan. Directorul de imagine al filmului este Adrian Pădurețu. Scenografia îi aparține Simonei Pădurețu, costumele Danei Păpăruz, iar montajul lui Tudor Pojoni. Muzica filmului este semnată de Alin Zăbrăuțeanu și Călin Torsan. Sunetul de Alin Zăbrăuțeanu, Alexandru Dumitru și Mihai Bogos, iar afișul este desenat de Alex Tamba.

WARBOY este realizat cu sprijinul CNC România, CNC Republica Moldova, Cinema City, Happy Cinema, în colaborare cu Televiziunea Română și este o producție Rova Film, în coproducție cu Chainsaw Europe, Forest Film și Parmis.

Caravana cinematografică Warboy este un eveniment susținut de VPK și Club Sportiv Ecvestru DECEBAL.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

februarie 14, 2024

Ce concerte puteți vedea la sfârșitul săptămânii?...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

februarie 13, 2024

Distincție pentru Filarmonica MOLDOVA din Iași. În...