Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Caravana IRO Iași ajunge la Târgu Frumos

Caravana Institutului Regional de Oncologie Iași își continuă traseul prin județ și în acest sfârșit de an. Săptămâna viitoare, echipa medicală ce face testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin, va ajunge în orașul Târgu Frumos. Marți, 14 noiembrie, de la ora 10:00, caravana se va afla la Spitalul Orășenesc Sfântul Ioan. Pot face testări gratuite, femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani. Nu este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie sau card de sănătate. Cancerul de col uterin, numit și cancer cervical, este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer depistat în rândul femeilor din întreagă lume. Reprezintă aproximativ 8% din totalul cazurilor și deceselor totale cauzate de cancer.

Vezi și: Inaugurare de excepție la expoziția „Republica Moldova Prezintă”.

Testările în cadrul proiectului ONCOPREV se derulează atât la sediul Institutului Regional din Iași, cât și la Unitatea Mobilă de Screening. Aceasta este dotată cu aparatură și materiale sanitare precum un cabinet ginecologic. Cele două Unități Mobile de Screening se deplasează în județele din nord-estul țării. Acolo unde există solicitări din partea autorităților locale și a medicilor de familie.

Femeile care vor să vină la screening la Institutul Regional de Oncologie trebuie să își facă programare la numărul telefon 0745.296.296 sau la adresa de email: oncoprev@iroiasi.ro.Solicitantele trebuie să aibă la ele cartea de identitate în original și copie.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

Primaria Iasi
Primaria Iasi

noiembrie 28, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române din Iași...
Primaria Iasi

noiembrie 22, 2023

Se redeschide Muzeul de Istorie Naturală. Reabilitarea...