Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Centrul de Robotică de la TUIAȘI

Centrul de Robotică de la TUIAȘI. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a inaugurat Centrul de Robotică și Sisteme inteligente. Proiectul ambițios a fost demarat în urma obținerii unei finanțări la o competiție organizată de Fundația Comunitară Iași.

Acesta are ca obiectiv principal adunarea tuturor competențelor în robotică de la facultățile Politehnicii ieșene într-un singur spațiu de creație.

Află și despre: Spectacolul „Prenumele”, cu Marius Manole în rolul principal, se joacă marți la Ateneu.

Proiectul universității a fost desemnat câștigător, primind o finanțare de 30.000 de euro din Fondul PHINIA pentru Educație. Universitatea și-a asumat renovarea spațiului și modernizarea infrastructurii  în care a fost amplasat centrul de robotică, în timp ce din banii primiți ca sponsorizare au fost achiziționate următoarele echipamente:

– o celulă robotică educațională echipată cu sistem de vedere artificială și 20 de licențe ale unui software de simulare și programare a roboților

– un robot mobil inteligent, mai exact o platformă mobilă autonomă cu braț robotic colaborativ, echipat cu efector și vedere artificială.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi