Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Centrul de Robotică de la TUIAȘI

Centrul de Robotică de la TUIAȘI. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a inaugurat Centrul de Robotică și Sisteme inteligente. Proiectul ambițios a fost demarat în urma obținerii unei finanțări la o competiție organizată de Fundația Comunitară Iași.

Acesta are ca obiectiv principal adunarea tuturor competențelor în robotică de la facultățile Politehnicii ieșene într-un singur spațiu de creație.

Află și despre: Spectacolul „Prenumele”, cu Marius Manole în rolul principal, se joacă marți la Ateneu.

Proiectul universității a fost desemnat câștigător, primind o finanțare de 30.000 de euro din Fondul PHINIA pentru Educație. Universitatea și-a asumat renovarea spațiului și modernizarea infrastructurii  în care a fost amplasat centrul de robotică, în timp ce din banii primiți ca sponsorizare au fost achiziționate următoarele echipamente:

– o celulă robotică educațională echipată cu sistem de vedere artificială și 20 de licențe ale unui software de simulare și programare a roboților

– un robot mobil inteligent, mai exact o platformă mobilă autonomă cu braț robotic colaborativ, echipat cu efector și vedere artificială.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Iasi
Primaria Iasi

noiembrie 28, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române din Iași...
Primaria Iasi

noiembrie 22, 2023

Se redeschide Muzeul de Istorie Naturală. Reabilitarea...