Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

CET investește în energie solară

Proiectul, determinat de impunerea Comisiei Europene privind capacitatea termoenergetică bazată pe cărbune și închiderea iminentă a CET 2 Holboca până la finalul anului 2025 din motive de mediu și economice, are ca scop reducerea amprentei de carbon și implementarea unor tehnologii sustenabile.

Producția medie de energie electrică estimată este de 9.300 MWh/an. Aceasta are o perioadă de funcționare proiectată de minimum 20 de ani. Fondurile de 10 milioane de euro necesare vor proveni din surse nerambursabile. Acestea susțin strategia locală de termoficare cu un impact semnificativ asupra sectorului de încălzire.

Vezi și:Verificări amănunțite în punctele de trecere a frontierei pentru a combate traficul de jucării contrafăcute.

Durata de implementare a investiției este estimată la 12 luni. Centrala fotovoltaică va consta din 14.000 de module, cu specificații tehnice precum celule monocristaline și un randament nominal de minimum 21,1%. Aceste detalii sunt conform ghidului de finanțare. Ele asigură performanța minimă de 84,8% față de nominal după 25 de ani de funcționare.

În plus, studiul de fezabilitate indică faptul că funcționarea centralei fotovoltaice timp de 20 de ani va duce la o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră, estimată la aproximativ 120.000 de tone de dioxid de carbon. Valoarea proiectului este de 10 milioane de euro.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/57001e030581bab2609b09bf704841ea.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130