Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Concerte live în acest weekend

Vineri         

E-AN-NA vor concerta în Underground Pub. Formaţia a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod, din dorinţa celor doi tineri muzicieni să înfiinţeze o trupă de folk metal. În scurt timp sunt co-optaţi Dragoș (bass),  Alex (chitară – fost coleg in Prohod, WarChant) şi Paul (tobe).  Recent s-a alăturat şi Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa. Din iunie 2016 Edwin ia o pauză, din motive personale şi independente de trupă. Tot atunci, care urmare, intră în trupă Ioana Popescu (clape), o talentată pianistă, studentă la Conservatorul din Braşov.

Cu un folk-metal combinând o abordare clasică a genului, cu elemente tradiţionale românesti şi pasaje de metal modern, primele patru single-uri lansate s-au bucurat de un succes considerabil in mediul online,  cele patru videouri cumulând peste 200.000 vizualizări pe Youtube. Fără surpriză, trupa a fost nominalizată la titlul de ‘’Best metal newcomer’’ în cadrul Metalhead Awards 2015, obţinând locul 2. Conceptul ‘’E-an-na’’ reprezintă o lume în principiu metafizică,  în care nu guvernează legile universale din lumea noastră, legi care aduc doar haos şi distrugere. E o lume făurită pentru cei care vor să se despartă de entropie şi de orice gând negativ, pentru a se putea dedica în totalitate lucrurilor productive. E o lume pentru cei care vor să-şi urmeze calea, fără a fi abătuţi de la ea din motive mărunte.

Sâmbătă           

În Skin va concerta Mihai Mărgineanu. Mihai Mărgineanu este un cântăreț, actor și compozitor român de muzică folk și pop rock. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creații proprii în același gen. Versurile sale sunt adeseori explicite, conținând cuvinte necenzurate.

Trupa ieseană, Beauty and the Rat va susține un un concert în RocknRolla. Bazele trupei au fost puse în 2008 de catre Alex Iosipescu împreună cu Emanuel Filip (Manu’) și Ovidiu Punei, iar ulterior li se alătură și Alex Balaita. Trei ani mai tarziu, Beauty and the Rat susține primul concert pe scena festivalului Rock n’Iași. După acest eveniment, Alex Balaita părăsește formația pentru o perioadă de 4 ani. Urmează o perioadă de doi ani în care trupa susține concerte în formula de trei – Alex, Ovidiu și Manu.

Citește și Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak, Fără Zahăr şi Denorm, printre artiștii care vor concerta la Rocanotherworld 2024

În 2013 Ovidiu Punei părăsește formația, locul său fiind luat de Codrin Murariu, un vechi prieten al lui Alex. Cei doi au pus bazele unei alte trupe de alternativ, Endorphin, în perioada 1999-2006. Urmeaza alți doi ani de concerte, iar în ianuarie 2015 este definit și line-up-ul actual al trupei, atunci când Alex Balaita revine în trupă. În vara aceluiași an, între turnee, BatR intră în studio pentru producția primului album, intitulat “Unborn”, material pe care l-au lansat pe 26 februarie 2016 la Iași, în cadrul festivalului Rockn’Iasi.

Underground Pub

Acolo va fi concert E.M.I.L care este o formație de punk rock și ska din România, înființată în martie 2000. Grupul muzical și-a dezvoltat stilul inspirându-se din influențele trupelor americane, în special din California, precum Green Day și Sublime, două nume importante pentru dezvoltarea stilului punk-rock/ska din anii 1994-2000.

La Casa de Cultură a Studenților vor cânta Alternosfera, îndragita trupa din Republica Moldova. Alternosfera este o formație de rock alternativ, fondată la 13 decembrie 1998 în Chișinău. A lansat până în prezent 6 albume și un EP. (Alex Costin)

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/1aed4896f996cff4d6a4aee9737c4f5e.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130