Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Concertul caritabil în beneficiul tinerilor cu autism „Armonii albastre” va avea loc la Palatul Culturii

Concertul caritabil în beneficiul tinerilor cu autism „Armonii albastre” va avea loc la Palatul Culturii.

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) – Filiala Iași, invită publicul la concertul caritabil „Armonii albastre”, care va avea loc joi, 25 aprilie 2024, de la ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii.

Concertul va fi susținut de pianista Raluca Știrbăț, împreună cu tineri pianiști, studenți la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și elevi la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani și Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț.

Evenimentul face parte din cea de-a XVI-a ediție a campaniei ce marchează Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite pe data de 2 aprilie.

„Tinerii cu autism au nevoie de sprijin pe tot parcursul vieții. Terapiile nu se opresc atunci când aceștia ajung la vârsta adultă. Părinții sunt cei care susțin aceste persoane zi de zi. Nu este ușor, ca părinte, să faci față temerii că viitorul copilui tău, care a devenit adult, este unul incert. Adulții cu autism au nevoie de servicii, de locuințe protejate unde să trăiască o viață demnă și atunci când părinții lor nu îi mai pot susține”, afirmă Carmen Ghercă, președinta ANCAAR Iași.

Citește și Peste 119 milioane de lei din bugetul județului Iași pe anul 2024 se investesc în domeniul Sănătate

„Faces Of Autism” fotografiile realizate de David Stescu, un tânăr cu autism

În cadrul Galei caritabile, publicul poate admira și fotografiile realizate de David Stescu, un tânăr cu autism. Proiectul său fotografic inedit „Faces Of Autism” aduce în prim-plan portrete și povești ale copiilor, tinerilor sau adulților cu autism. Explorând multiple fațete ale tulburărilor din acest spectru, de la persoane nonverbale până la oameni independenți, cu existență aproape tipică.

Intrarea se face pe bază de donație minimă de 70 de lei. Iar fondurile vor fi direcționate către beneficiarii ANCAAR Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/4ba20daf9dbf0a4a5620cc59de3d857c.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130