Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Copiii așteptați la spectacolul „Poveștile spiridușului artist”, organizat de Ateneul Național din Iași

Copiii așteptați la spectacolul „Poveștile spiridușului artist”, organizat de Ateneul Național din Iași.

Ateneul Național din Iași îi invită pe ieseni duminică, 9 iunie 2024, ora 12.00 la Sala Unirii la opera pentru copii „Poveștile spiridușului artist”, regizor Victor Zaharia.

Opera pentru copii „Spiridușul artist” a fost compusă de Diana Cotoman pentru a oferi elevilor săi violoniști ocazia de a descoperi din interior universul magic al operei și pentru a le insufla dorința de a învăța bazele canto-ului și a jocului scenic. Libretul a fost scris de prietena sa, Carole Vujasinovic, de profesie magistrat, iubitoare de artă și interesată de ecologie.

Premiera a avut loc la data de 2 iunie 2014, la Paris. Concepută într-un singur act, opera pentru copii „Spiridușul artist” face o incursiune în lumea celor mici prin mijloace muzicale sugestive și accesibile pentru publicul tânăr, dar și pentru cel matur.

Citește și „Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers pe 5 iunie la Opera Națională Română din Iași

Ceea ce este special la această lucrare este faptul că opera este nu numai destinată celor mici, ci este creată de către aceștia, personajele acțiunii scenice fiind aduse la viață de către copii de diferite vârste. Vorbim astfel de o lucrare reprezentată de către și pentru copii, cu un mesaj educativ.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/ed5022a7f79bf440cd20fcfd44f2b83f.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130