Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Eveniment grandios: „Magia serii în sunet și lumină” , la Palat

Eveniment grandios: „Magia serii în sunet și lumină” , la Palat. Opera Națională Română din Iași organizează în fața Palatului Culturii Iași, o gală în aer liber. Aceasta poate fi urmărită gratuit începând de vineri, 22 Septembrie 2023, ora 20:00. Evenimentul este unul de tradiție, în acest an ajungând la a XII-a ediție.

Spectacolul, care va fi coordonat muzical de Vladimir Lungu, va aduce pe scenă soliștii, Corul, Corul de Copii, Baletul și Orchestra Operei Iași. În cadrul regalului artistic susținut de îndrăgiții artiști ieșeni, publicul va putea urmări o selecție de duete, terțete și sextete din lucrări lirice faimoase, momente coregrafice renumite și pagini orchestrale celebre. Reprezentația va fi pigmentată și de un spectaculos joc de artificii.

Vezi alte evenimente: Programul lunii septembrie, la Ateneul Național Iași.

„În fiecare din ultimii ani, în luna septembrie, am oferit publicului nostru drag un eveniment de înaltă ținută artistică, „Magia serii în sunet și lumină”. Gala este unul dintre cele mai importante puncte din calendarul liric românesc. Aceasta promovează adevărate valori artistice și are un impact puternic. În fiecare an, spectacolul a fost urmărit de mii de spectatori, din Iași, dar și din Moldova și din țară. Unii vin special în Capitala Moldovei pentru a petrece o seară magică, alături de artiști deosebiți.

Reprezentația va rămâne în memoria afectivă a publicului

La ediția din 2023 am pregătit câteva momente speciale, care sunt convins că vor face ca reprezentația să rămână în memoria afectivă a publicului” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu, care a adăugat: „Pornind de la realitatea spectacolului de operă, a cărui reușită depinde de conlucrarea mai multor sectoare, artistice și tehnice, am pregătit un repertoriu alcătuit preponderent din ansambluri solistice ca expresie și simbol ale vocilor și emoțiilor individuale subsumate unui mesaj compact, convergent. Deși, prin excelență, solistica presupune individualitate, înțelesul profund al spectacolului de operă se relevă prin interacțiunea personajelor. Contrastante sau complementare, tipologiile rolurilor compun o lume a diversității caleidoscopice”.

Află despre: Gravidele vor avea prioritate la cozi, dar și locuri speciale de parcare.

În această lună, Opera Iași va mai organiza încă două evenimente: „Giselle”, de Adolphe Adam – pe 26 septembrie și „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti – pe 30 septembrie. Cele două spectacole vor începe la ora 18:30 și vor avea loc în Sala Mare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi