Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Expoziția ”Cum respiră pământul”

În perioada 14-31 octombrie 2023, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Palatului Culturii găzduieşte expoziţia fotografică „Cum respiră pământul”, semnată de artistul Dan Mihalcea. Această expoziţie prezintă 20 de fotografii captate la Vulcanii Noroioşi şi Pâclele Mici, situate în judeţul Buzău.

Cu ocazia vernisajului ce va avea loc sâmbătă, 14 octombrie 2023, începând cu ora 12:00, la Palatul Culturii din Iaşi, iubitorii de artă şi pasionaţii de fotografie vor avea oportunitatea de a se întâlni cu autorul expoziţiei, Dan Mihalcea. Acesta nu este doar fotograf, ci şi regizor de film, regizor de televiziune şi director de imagine.

Viața artistului

Dan Mihalcea a absolvit Facultatea de Arte a Universităţii „Hyperion” din Bucureşti, specializarea Regie de Film şi Televiziune. Masterul l-a făcut în domeniul Studiilor de Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică de Film şi Televiziune, la aceeaşi instituţie. În prezent, el urmează studiile doctorale. Domeniul de doctorat este Cinematografie şi Media la Facultatea de Teatru şi Film a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Vezi și: Muzeul ”Regina Maria” în elita muzeelor.

De-a lungul timpului, acesta a fost implicat în numeroase proiecte artistice de televiziune în diferite roluri. A fost inclusiv regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine şi editor de montaj. De asemenea, a lucrat ca realizator de film documentar şi fotograf pentru produse, cataloage şi evenimente. În prezent, el activează ca videojurnalist în cadrul Agenţiei Naţionale de Presă „Agerpres”.

Cu numeroase premii câştigate la festivaluri de film documentar de renume naţional şi internaţional, Dan Mihalcea este şi autorul expoziţiei de fotografie religioasă „Canonicon”, inaugurată în anul 2014 la Institutul Cultural Român şi apoi prezentată în douăsprezece oraşe din România.

Expoziţia „Cum respiră pământul” este organizată cu sprijinul Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi