Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Expoziția „Primăvara naivilor” prezentată la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău

Expoziția „Primăvara naivilor” prezentată la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău.

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, în perioada 7 martie – 19 mai 2024, expoziția temporară „Primăvara naivilor”.

Continuând demersurile de promovare a artei naive și a colecțiilor proprii, Muzeul Etnografic al Moldovei își propune să valorifice lucrările ce ilustrează anotimpul de primăvară. Expoziția cuprinde peste 20 de lucrări din fondul Ion H. Ciubotaru, semnate de pictori naivi din Botoșani, Bacău, Galați, Vaslui, Reșița, Pitești și Iași.

Vernisajul va avea loc joi, 7 martie 2024, de la ora 13.30, la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, „Primăvara naivilor” râmânând deschisă publicului până pe 19 mai 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

Citește și O companie din Iași va livra un milion de flori către Servicii Publice. Acestea vor împodobi orașul în timpul perioadei de Paște

Inaugurat în anul 2006, Muzeul Viei şi Vinului (Str. Logofăt Tăutu nr. 7, Hârlău, jud. Iași) este parte a Muzeului Etnografic al Moldovei, fiind structurat pe câteva coordonate etnologice fundamentale, menite să ofere repere din cultura vieții tradiționale românești din zona Hârlăului. Expoziția sa permanentă de obiecte etnografice și tehnică populară prezintă publicului imaginea unui muzeu viu și mereu tânăr.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...