Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Festivaluri de film la cinema Ateneu

Festivaluri de film la cinema Ateneu. Luna martie vine cu trei festivaluri de fil la Ateneul Național din Iași:

  • Visuali Italiane
  • Festivalul Filmului Francez
  • IZANAGI – Japanese Film Festival

Festivalurile reprezintă o oportunitate unică pentru cinefili de a se conecta cu cele mai recente și captivante producții cinematografice, aducând diversitate și noutate publicului prin producțiile inedite.

În premieră, Visuali Italiane aduce la Iași noua cinematografie italiană în perioada 23-24 martie 2024. Festivalul vine ca o dovadă a interesului crescut pentru producțiile italiene în România. În contextul unui an plin de producții deosebite, Visuali Italiane își propune să devină un reper al diversității și bogăției filmografiei italiene.

De la regizori deja consacrați pe marile scene internaționale (Matteo Garrone cu Eu, căpitan, Alice Rohrwacher cu Himera), la mari producții ale genului (Comandantul de Edoardo De Angelis) și cu o atenție deosebită pentru filme regizate de femei (Ți-am zis eu! de Ginevra Elkann).

Organizatorii speră că publicul român va răspunde pozitiv și va umple sălile de cinema la această primă ediție a festivalului

Vezi și: Zi liberă pentru angajații români. Când sunt Rusaliile în 2024.

De asemenea, Festivalul Filmului Francez în România, ajuns la cea de-a 28-a ediție, se desfășoară între 27-28 martie 2024, încântând cinefilii din Iași și din alte 12 orașe din țară. Selecția acestui festival cuprinde cele mai recente filme franceze prezentate în cadrul celor mai prestigioase festivaluri internaționale precum Cannes, Berlin, Locarno, Veneția, Toronto sau Annecy. Tema din acest an, Veriges, promite să ofere o experiență cinematografică memorabilă.

Pentru iubitorii de animație japoneză și SF, festivalul IZANAGI revine în patru cinematografe din țară pentru cea de-a patra ediție, cu tema DISTOPIA.În zilele de 30 și 31 martie 2024, Cinema Ateneu găzduiește festivalul, oferind oportunitatea de a viziona filme apreciate și iubite la nivel mondial precum: The Tale of the Princess Kaguya (2013, r. Isao Takahata), Spirited Away (2001, r. Hayao Miyazaki), Princess Mononoke (1997, r. Hayao Miyazaki), Grave of the Fireflies (1988, r. Isao Takahata) și lista continuă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/54488b1ad12051ba6f7a9249e5e54756.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130