Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Fusball pentru preoții catolici

Fusball pentru preoții catolici. În perioada 29-31 August, Iașul va găzdui cea de-a VII-a ediție a Campionatului Naţional de Fotbal în Sală. Acesta este destinat preoţilor catolici din România („Calix Sacerdotum”). Vor participa opt echipe, meciurile disputându-se în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Iaşi (Aleea Grigore Ghica Vodă, 28). Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Român, Primăria Municipiului Iaşi şi Dieceza Romano-Catolică de Iaşi.

Preoţi romano-catolici şi greco-catolici se organizează în echipe şi reprezintă diecezele şi eparhiile din care provin.

Citește și despre: La 80 de ani a strigat catalogul.

Prima ediţie a avut loc în anul 2016 şi s-a desfăşurat la Bucureşti. Evenimentul este organizat în fiecare an de Clubul Sportiv Român, coordonat de Claudiu Roznovszky, în colaborare cu primăriile locale şi diecezele sau eparhiile gazdă.

Echipa care va câştiga acestă ediţie a Calix Sacerdotum, va reprezenta România la cea de-a XVI-a ediţie a Campionatului European de Futsal pentru Preoţi. Ediția se va desfăşura în localitatea Shkoder, Albania, în februarie 2024. Cazarea jucătorilor se va face la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif”.

Ediţia precedentă a „Calix Sacerdotum”, a VI-a, s-a desfăşurat la Oradea în perioada 29-31 august 2022, câştigătoare pentru a cincea oară consecutiv fiind echipa de preoţi a Diecezei Romano-Catolice de Iaşi.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

Primaria Iasi

februarie 9, 2024

În 2023, Palas Iași a înregistrat peste...
Primaria Iasi

februarie 8, 2024

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la...
Primaria Iasi

februarie 6, 2024

Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici și Dragoș Buhagiar...