Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Ieșenii așteptați la atelier de modelaj inspirat de civilizația Cucuteni „Măiestrie în miniatură”

Ieșenii așteptați la atelier de modelaj inspirat de civilizația Cucuteni „Măiestrie în miniatură”.

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Secția Relații publice, marketing, logistică, proiecte, programe, cu sprijinul Muzeului de Istorie a Moldovei, organizează sub genericul D.I.C.E. (Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ), o nouă serie de ateliere cu tema „Măiestrie în miniatură”.

Inspirate de frumusețea și complexitatea culturii Cucuteni, activitățile de tip edutainment oferă o experiență unică. Totodată îmbină tradiția milenară cu tehnicile moderne de modelaj.

Citește și Au fost stabilite tarife de parcare flexibile și mai multe zone rezervate atât parcării cât și staționării autovehiculelor la Aeroportul Iași

Astfel, în perioada 10 iulie – 11 octombrie 2024, la Palatul Culturii, participanții sunt invitați să împărtășească pasiunea pentru artă și istorie. De asemenea sunt așteptați să creeze piese unice. Toate acestea sub îndrumarea educatorilor muzeali, inspirați fiind de vizita în expoziția temporară „O lume în miniatură. Despre lucrurile mici ale civilizației Cucuteni”.

Citește și Doi elevi din Iași s-au clasat pe locurile întâi și doi la Olimpiada Europeană de Geografie

Atelierul durează aproximativ 90 de minute. Prețul unui bilet este de 25 lei și include vizitare expoziției și toate materialele necesare pentru modelaj. Numărul de participanți este cuprins între 5 și 20 de persoane, iar programările se pot face la telefon 0232.275.979, interior 116, sau prin mesaj privat, pe pagina de Facebook: Atelierele DICE.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...