Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Începând cu anul 2024, DGASPC Iași va pune în funcțiune casele de tip familial

La începutul anului viitor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va închide centrele de plasament aflate în subordinea sa. În schimb, acestea vor fi înlocuite cu case de tip familial, cu scopul de a oferi copiilor un mediu de trai mai prietenos și mai apropiat de o familie obișnuită.

Fiecare casă va găzdui 12 copii, asigurându-le toate serviciile și îngrijirea necesară. Aceste case de tip familial vor oferi condiții asemănătoare cu cele dintr-o familie obișnuită.

Căsuțele de tip familial din Iași au intrat în stadiul final al construcției

Unul dintre cele 8 proiecte inițiate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Iași se apropie de finalizare. Este vorba despre cele 4 căsuțe de tip familial din localitatea Bogdănești, situată în comuna Horlești, zona Iași. În prezent, cele 4 căsuțe sunt în așteptarea obținerii vizelor necesare pentru a putea fi funcționale. Directorul DGASPC, Ion Florin, estimează că, începând cu luna februarie 2024, copiii vor fi mutați în aceste noi locuințe moderne și adaptate nevoilor lor.

Citește și Cadrele didactice din Iași amenință cu greva, dacă nu li se vor majora salariile de la 1 ianuarie

În plus, în Bucium se află în faza finală alte 4 case de tip familial și un centru de zi. Proiectul a fost realizat în proporție de 80 la sută. Aceeași proporție se aplică și celor 6 căsuțe de pe C.A. Rosetti și centrului de zi. În Pașcani, se lansează două proiecte similare, care includ 4 case de tip familial și 2 centre de zi. Acestea sunt finalizate în proporție de 90-95 la sută, conform declarațiilor reprezentanților DGASPC.

În locul centrului de zi „Ion Holban”, vor fi construite 3 căsuțe de tip familial. Având în vedere că acest centru a fost numit „centrul groazei”, intenția este să fie închis și înlocuit cu 3 căsuțe primitoare. Astfel, cei 36 de copii care au trecut prin acest centru vor beneficia de atenția necesară în noile locuințe.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...