Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

„LA SERENATA” – O seară cu cele mai frumoase și mai cunoscute canțonete italiene

„LA SERENATA” – O seară cu cele mai frumoase și mai cunoscute canțonete italiene.

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași vă invită marți, 27 februarie 2024, orele 17.00 la un recital de canțonete italiene. Eveniment, în interpretarea bas-baritonului Andrei Yvan. Acesta va fi acompaniat la pian de Adina Alupei.

Evenimentul „LA SERENATA – O seară cu cele mai frumoase și mai cunoscute canțonete italiene” este primul dintr-o serie de serate muzicale. Se încearcă astfel reanimarea atmosferei saloanelor din casele boierești din veacul al XIX-lea.

Andrei Yvan s-a implicat încă din perioada studenției în diferite proiecte. În principal prin susținerea a numeroase recitaluri de acompaniament de arii, lied-uri. Și „spectacole examen” cu rolurile: Orfeu din „Orfeu și Euridice”,  Salieri  din „Mozart și Salieri”,  Don Anibale  din  ”Il Campanello” etc. Debutează la nivel internațional în cadrul  „Festivalului Studențesc” de la Timișoara cu rolul „Pampon” din ”D’ale Carnavalului”. Activitate sub conducerea maestrului dirijor Radu Pantea, cu spectacole organizate la Teatrul din Tody (Italia) și la Filarmonica din Bertrange (Luxembourg).

Citește și Primul liceu din județul Iași care va obține acreditarea pentru anumite calificări profesionale

Participă activ la Masterclass-uri susținute de: Mirella Freni (Italia), Ana Maria Ferrante (Italia), Jean Louis Chastaing (Franța), Josephine Lupianes (Spania), Monika Mauch (Germania), Michel Sturm și Thomas Schmieger (Germania), Viorica Cortez (Franța).

Colaborează cu Opera din Freiburg, Germania pentru rolul ”Reinmar” din ”Tannhäuser”. Cu același spectacol a debutat și pe scena Teatrului de Operă din Norwich, Anglia. Fiind ulterior angajat al  Ansamblului Teatrului de Operă din Freiburg. Din 2018 este angajat al Operei Naționale Române din Iași având un bogat repertoriu de operă, operetă și vocal-simfonic.

Adina Alupei a colaborat ca profesor asociat, în perioada octombrie 2021 – iulie 2023, cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. A activat la clasa de dirijat orchestră a maestrului Dumitru Goia. Și la clasa de operă, sub îndrumarea lector univ. dr. Consuela Radu-Țaga. Are colaborări frecvente cu Orchestra Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași și Corul Academic „Gavriil Musicescu”.

Din bogata activitate artistică amintim participarea ca pianist acompaniator la masterclass-uri susținute de mezzosoprana Viorica Cortez, tenorul Giuseppe Pastorello, tenorul Marius Vlad Budoiu, baritonul Alfio Grasso, mezzosoprana Lucia Papa, soprana Elena Moșuc, soprana Mioara Cortez, soprana Cellia Costea și bas-baritonul Cristian Hodrea (în cadrul Academiei Icon Arts), dirijorul Alexander Walker și maestrul Cristian Mandeal.

 Vă așteptăm la serata muzicală, un eveniment în care vă veți putea întâlni cu cele mai frumoase și mai cunoscute canțonete italiene.  Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...