Muzeul de Istorie Naturală și-a recăpătat strălucirea odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare. Edificiul, o bijuterie arhitecturală, va fi administrat de către trei instituții: UMF Iași, Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași și Primăria Iași. La ceremonia oficială de inaugurare au participat reprezentanți ai Senatului, Ministerului Culturii și Ministerului Educației.
Fondat în 4 februarie 1834, Muzeul de Istorie Naturală a fost primul de acest gen din Principatele Române. Interiorul clădirii găzduiește:
- biblioteca și sala de conferințe ale Societății de Medici și Naturaliști
- trei săli cu expoziții de mamifere
- două săli cu colecții științifice
- o sală cu expoziție de păsări
- o sală cu expoziție de nevertebrate inferioare
- o sală cu expoziție de nevertebrate și insecte
- o sală cu expoziție de mineralogie – paleontologie
- sala cu caracter istoric „Alexandru Ioan Cuza”
Evenimente dedicate împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor, la Muzeul Unirii din Iași
La data de 3 ianuarie 1859, în această clădire, s-a decis candidatura colonelului Alexandru Ioan Cuza pentru domnia Moldovei, marcând începutul procesului de Unire a Principatelor Române și preambulul Statului Unitar Național Român.
Monumentul a fost consolidat și reabilitat de Primăria Municipiului Iași printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 2,7 milioane de euro.
Muzeul deține peste 300 de mii de exponate și include biblioteca și sala de conferințe ale Societății de Medici și Naturaliști, trei săli cu expoziții de mamifere, două săli de colecții științifice, o sală cu expoziție de păsări, o sală cu expoziție de nevertebrate inferioare, o sală cu expoziție de nevertebrate și insecte, o sală cu expoziție mineralogie – paleontologie, precum și sala cu caracter istoric „Alexandru Ioan Cuza”.
Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!