Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Piață de Crăciun la Ateneul Național din Iași

Cu entuziasm, Ateneul Național din Iași aduce vești despre deschiderea Pieței de Crăciun și despre premiera spectacolului pentru copii „Cu vaporul printre stele”.

Miercuri, 6 decembrie 2023, Ateneul Național din Iași devine gazda a două evenimente speciale dedicate celor mici. La ora 17:30, în parcul din fața Ateneului, debutează Târgul de Crăciun, eveniment ce marchează 8 ani de sărbătoare a zăpezii. Corul de Copii al Municipiului Iași, condus de Raluca Zaharia, va susține un recital, urmat de întâlnirea cu Moș Crăciun și un spectacol de artificii. În plus, cei mici vor fi încântați de un cadru de poveste, cu zăpadă artificială pregătit special pentru ei.

Vezi și:Verificări amănunțite în punctele de trecere a frontierei pentru a combate traficul de jucării contrafăcute.

De la ora 18:00, în foaierul Ateneului, va avea loc vernisajul expoziției de artă decorativă „Oameni și gânduri”. Acesta este realizat de Mihai Laurus. Lucrările expuse reflectă măiestria și creativitatea lui Laurus în arta din sticlă. Acestea ilustrează modul în care lumina interacționează cu transparența și oferă o perspectivă unică asupra frumuseții fragile a sticlei.

În aceeași zi, de la ora 19:00, la Sala Unirii – Cinema Victoria, va avea loc premiera spectacolului pentru copii „Cu vaporul printre stele”. Acesta a fost scris de Matei Vișniec și regizat de Aurelian Bălăiță.

Povestea începe cu Mumulino, un iluzionist de pe un vapor unic în lume. Acesta este înconjurat de membrii echipajului său, printre care inițiatorul în alpinism și alchimistul. Când Pagalina și Cincinela apar din cuferele unchiului lor, începe o aventură pentru salvarea noului spectacol. Această piesă, inițial numită „Le ciel a poil” (Cerul gol goluț), oferă o incursiune în magie, aventură, circ și muzică, încântându-i pe cei mici și creând o atmosferă captivantă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/4db31d5cf458965e3d5b1c32f15838e1.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130