Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Premieră: Poveștile spiridușului artist

Premieră: Poveștile spiridușului artist. În data de 19 noiembrie, duminică, la ora 12, în Sala Unirii – Cinema Victoria, are loc premiera operei dedicate copiilor. Spectacolul numit „Poveștile Spiridușului artist”, se află sub îndrumarea regizorului Victor Zaharia și cu muzica compusă de Diana Cotoman. Libretul este semnat de Carole Vujasinovic, iar interpretarea este realizată de Corul de Copii al Municipiului Iași. Acompaniatul este realizat de artiști instrumentiști ai Operei Naționale Române din Iași. Această operă și-a avut premiera inițială în data de 2 iunie 2014, la Paris.

Opera, concepută într-un singur act, explorează lumea copiilor prin mijloace muzicale accesibile și captivante, adresându-se atât publicului tânăr, cât și celui matur.

Nu uita de: Spectacole de excepție în această săptămână la Opera.

Un aspect remarcabil al acestei creații este faptul că nu este doar destinată copiilor. În schimb, a fost concepută și interpretată integral de aceștia. Personajele din spectacol sunt aduse la viață de către copii de diverse vârste, făcând din acest spectacol o producție realizată atât de cât și pentru copii, transmițând în același timp un puternic mesaj educațional. Aprecierea acestei opere oferă micilor spectatori posibilitatea de a înțelege bogăția acestui gen artistic și cerințele necesare pentru a crea un astfel de spectacol.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat din județul tău!

Primaria Iasi
Primaria Iasi

noiembrie 28, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române din Iași...
Primaria Iasi

noiembrie 22, 2023

Se redeschide Muzeul de Istorie Naturală. Reabilitarea...