Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Premiu la Gala Smart City Industry Awards

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a organizat la sfârșitul săptămânii trecute cea de-a șaptea ediție a Galei Smart City Industry Awards, un eveniment dedicat dezvoltării orașelor inteligente din România. Gala, la care au participat aproape 400 de persoane, a avut loc la Palatul Parlamentului și a fost organizată sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și în parteneriat cu Comisia pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială din cadrul Senatului României.

Primăria Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica și FastPark au fost premiate la categoria Smart Mobility pentru Sistemul inteligent de management integrat al locurilor de parcare din Municipiul Iași.

Iașul este o prezență constantă la Galele Smart City Industry Awards. În cursul anului trecut Municipiul Iași a câștigat premiul la secțiunea Smart Governance cu proiectul „Smart City IS on”, un acronim al denumirii „Smart City Iași cONcept”, proiect în care au fost descrise strategia și viziunea orașului, realizările și perspectivele abordate. Municipalitatea ieșeană a mai câștigat în edițiile trecute premiul la categoria Smart Government, subcategoria Digital City, pentru proiectul „Un nou început”, premiul la categoria Smart Citizen, subcategoria Ctizen Engagement, pentru proiectul Iași Smart City (iasismartcity.ro), dezvoltat în parteneriat cu Comunitatea de Inteligență Artificială din Iași, iar primarul Mihai Chirica a primit distincția de „Smart City Ambassador” pentru „promovarea conceptului de smart city, susținerea, inițierea și găzduirea numeroaselor inițiative în domeniu”.

„Premiile primite până în prezent sunt un rezultat al investițiilor constante din ultimii ani în digitalizarea serviciilor oferite de municipalitate, dar și al consultărilor și al proiectelor inițiate pe baza sugestiilor primite de la mediul academic, comunitatea de afaceri și societatea civilă.

Dincolo de premii și topuri, scopul comun al tuturor acestor proiecte smart city este de a utiliza tehnologia pentru creșterea calității vieții ieșenilor.

Iată de ce vom continua și extinde proiectele noastre pentru îmbunătățirea mobilității, dar și a calității mediului, dezvoltarea educației și a serviciilor de sănătate, modernizarea și digitalizarea serviciilor publice, pentru ca Iașul să devină un oraș cât mai sigur și confortabil pentru locuitorii săi, mai atractiv pentru turiști și ofertant pentru investitori!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primaria Iasi

septembrie 29, 2023

Mai avem locuri la atelierul „Memoria ferestrei”...
Primăria Pașcani

septembrie 29, 2023

O nouă ”săgeată albastra” reparată la Pașcani....
Primaria Iasi

septembrie 28, 2023

Iașul se pregătește să primească pelerini din...
Primăria Cotnari

septembrie 27, 2023

Zilele Toamnei, pe Dealul Cătălina. Timp de...