Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Rămăşiţele domnitorului Grigore Alexandru Ghica ar putea fi aduse la Iaşi în luna septembrie

Rămăşiţele domnitorului Grigore Alexandru Ghica ar putea fi aduse la Iaşi în luna septembrie.

Rămăşiţele domnitorului Grigore Alexandru Ghica ar putea fi aduse la Iaşi în luna septembrie. Asta după mai multe demersuri făcute de-a lungul anilor. Primarul, Mihai Chirica a precizat că se fac pregătirile de repatriere a ultimului domn al Principatului Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, ale cărui rămăşiţe sunt înhumate în apropiere de Paris.

„Este vorba despre Grigore Alexandru Ghica. Sau al zecelea după cum apare în cartea de istorie, care în cele din urmă a fost nevoit să părăsească Moldova și a murit undeva în proximitatea Parisului. Este înmormântat acolo și am luat legătura cu familia moștenitoare, cu Mihail Ghica, cu autoritățile localității unde este înmormântat și credem că îl vom aduce spre sfârșitul lunii septembrie. Este una dintre marile realizări ale noastre în calitate de custode al istoriei Moldovei, aici, la Iași. I-am găsit împreună cu moștenitorii și locul de așezare a osemintelor. Undeva în proximitatea Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc. Și credem că este și o restaurare morală”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citește și Apel umanitar pentru un copil din Moțca

Ceremonia de aducere în ţară a ultimului domnitor al Moldovei va fi una specială.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/35514a520a44e18043b49d0223e36373.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130