Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Sadoveanu, omagiat la Pașcani

Activități speciale au debutat la Pașcani pentru a comemora pe Mihail Sadoveanu Ceahlăul literaturii românești. S-au împlinit la 143 de ani de la nașterea sa pe 5 noiembrie.

Instituțiile care îi poartă numele lui Sadoveanu și a dascălului său preferat, Mihai Busuioc, au organizat o slujbă de pomenire la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din curtea Protopopiatului. Momentul religios a continuat în cimitirul municipal. Acolo se odihnesc părinții și fratele prozatorului, Profira Ursache, Alexandru și Dumitru Sadoveanu și al domnului Trandafir, Mihai Busuioc, învățătorul marelui scriitor de la Pașcani.

Vezi și alte detalii: Zilele ”Mihail Sadoveanu” la Pașcani.

Activități Pe Tot Parcursul Săptămânii: Casa de Cultură Mihail Sadoveanu va găzdui evenimente diverse în următoarele zile.

Concert Lecție la Botoșani:

Marți, 7 noiembrie, Filarmonica de Stat George Enescu din Botoșani va susține un concert lecție la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu, începând cu ora 17.45.

Expoziție de Pictură:

Joi, 9 noiembrie, la ora 17.00, Casa de Cultură găzduiește vernisajul expoziției „Bucăți de timp” a artistei Elena Sârbu. Aceasta este prezentată de Mihaela Ciobanu de la Muzeul de Artă Român și Mihai Olteanu – artist plastic.

Simpozion de Prestigiu:

Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 10.00, va avea loc cea de-a LII-a ediție a Simpozionului Sadoveanu. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

Poate ești interesat de: “Seară de film în stil liceal” a reunit liceenii din Pașcani.

Spectacol de Teatru la Casa de Cultură:

Luni, 13 noiembrie, de la ora 19.00, Casa de Cultură Mihail Sadoveanu va găzdui spectacolul „Ia-le banii!”. Acesta este susținut de Teatru București, sub regia artistică a lui Răzvan Oprea.

Din păcate, Festivalul Curcubeul Artelor, evenimentul care promova tradițiile autentice românești, a fost anulat din cauza efectelor provocate de „Ordonanța Austerității”.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...