Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Săptămâna Europeană a Mobilității, la Iași

Săptămâna Europeană a Mobilității, la Iași. Sâmbătă, 23 septembrie Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport în Comun îi invită pe ieșeni „La plimbare cu tramvaiele de altădată”. Vagoanele istorice AEG și ITB vor fi din nou în circulație între orele 12:00-17:00, cu plecare din Rondul Târgu Cucu.  Astfel, tramvaiul AEG va circula pe traseul:

Târgu Cucu – Copou iar tramvaiul ITB va circula pe traseul Târgu Cucu – Palatul Culturii – Podu Roș – Baza 3.  

Vehiculele istorice vor opri în fiecare stație de pe trasee.

Duminică, 24 septembrie, va avea loc „Parada mijloacelor de transport în comun moderne”. Acolo ieșenii vor putea vedea cele mai noi tramvaie și autobuze, precum și vehicule de intervenție. Parada va începe la ora 12:00 de la Depoul Gară al CTP și se va desfășura pe traseul Piața Unirii, Târgu Cucu, Palatul Culturii și Podu Roș.

Vehiculele de paradă vor ajunge în Piața Palatului Culturii orei 12:28. Vehiculele vor fi prezentate în timpul mersulului lor în paradă și circulația rutieră din zonă nu va fi întreruptă.

Vezi un alt eveniment: „Magia serii în sunet și lumină” , la Palat.

Această inițiativă internațională, „Săptămâna Europeană a Mobilității” (European Mobility Week) , lansată în 2002, are ca scop promovarea soluțiilor de mobilitate urbană nepoluante și inteligente.

“Ne concentrăm pe conștientizarea beneficiilor pe care le aduce utilizarea mijloacelor de transport sustenabile, care îmbunătățesc calitatea vieții noastre și protejează mediul înconjurător. Iașul s-a alăturat acestui program european în 2011, iar de atunci am organizat în fiecare an diverse evenimente și campanii pentru comunitatea noastră. Municipiul Iași participă activ în cadrul programului „Săptămâna Europeană a Mobilității” (European Mobility Week) 2023”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...