Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Simpozionul Internațional de Geomatică

Simpozionul Internațional de Geomatică. Ediție aniversară pentru simpozionul organizat de către Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” din Iași. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Uniunea Geodezilor din România, având tema principală „GEOMATICS ENGINEERING: Past, present and future” (Trecut, prezent şi viitor în domeniul ingineresc al geomaticii). Cea de-a X-a ediție va avea loc în perioada 16-17 noiembrie. Totodată, se sărbătoresc 210 ani de la înfiinţarea primei şcoli de ingineri hotarnici în limba română de către eminentul cărturar Gheorghe Asachi.

Vezi un alt eveniment: Medicii dentari se vor întâlni la Iași.

Se aduce un omagiu contribuţiilor cartografice ale renumitului om de cultură şi principe al Moldovei, Dimitrie Cantemir. Moment ce marchează 300 de ani de la trecerea sa în nefiinţă. Cu acest prilej, va fi amenajat un spaţiu expoziţional dedicat operei sale, în cadrul simpozionului.

„Vă aşteptăm cu entuziasm să luaţi parte la această întâlnire productivă şi plină de inspiraţie, care va avea loc în ambianţa plină de farmec a oraşului Iaşi, încărcat de o bogată istorie, dar şi cu multiple valenţe de dezvoltare către un «oraş al viitorului». Suntem siguri că discuţiile noastre vor conduce la soluţii adecvate, bine adaptate provocărilor prezentei «lumi inteligente», iar împreună vom găsi acea inspiraţie care ne va ghida către progres şi bunăstare”, au transmis organizatorii. (sursa ZDI)

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Iasi
Primaria Iasi

noiembrie 28, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române din Iași...
Primaria Iasi

noiembrie 22, 2023

Se redeschide Muzeul de Istorie Naturală. Reabilitarea...