Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Târg de Crăciun al Meșterilor Populari, ediția a III-a

Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, Ateneului Național-Iași și Muzeului Etnografic din cadrul Compexului Muzeal Național „Moldova” – Iași, organizează Târgul de Crăciun al Meșterilor Populari, ed. a III-a. Evenimentul va avea loc în perioada: 14-17 decembrie 2023, intervalul orar 09,00 – 17,00 în Piața Unirii.

În aceste vremuri destul de agitate pe care le trăim, peste 20 meșteri și creatorii populari din asociația noastră, dar și colaboratori, doresc să aducă la Iași un strop de bucurie și speranță ieșenilor și turistilor care poposesc in urbea noastră, expunând frumoase și autentice obiecte tradiționale pe care, cu dragoste și trudă le lucrează.

Citește și: Comuna Tătăruși se pregătește pentru evenimentele de sfârșit de an.

Pe de altă parte, în marea globalizare în care, deja  suntem, dorim să promovăm tradiția meșteșugărească și frumoasele noastre obiceiuri din cea mai însemnată perioadă de sărbătoare românească a anului : Crăciunul și Anul Nou.

Programul manifestărilor, va cuprinde:

 • demonstrații efectuate de meșterii populari în diferite domenii meșteșugărești, ca:
  • olărit,
  • pictură icoane,
  • cioplitură în lemn,
  • impletituri din fibre vegetale,
  • ţesături,
  • pielărit.
 • daca vremea ne va permite vom organiza ateliere de creație interactive cu participarea elevilor de la școlile din Iași.
 • diseminarea în rândul vizitatorilor a unui pliant despre “Datini și obiceiuri în sărbătorile de iarnă la români”.
 • expunere cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice ale meşterilor populari veniţi la Iasi din Moldova, dar si din alte zonele etnografice ale tării, ce se pot constitui in frumoase si  tradiționale cadouri de Crăciun.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/e2936f049367bc5be8ef23ef62592c5f.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130