Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

”Toboșariada” – ediția a II-a

Pe 31 august, în Parcul Expoziției, cel puțin 80 de toboșari vă vor încânta cu un program de excepție. Deja la cea de-a doua ediție, ”Toboșariada” va consemna cel mai mare eveniment de acest gen din țară. Participanții vor interpreta în sincron 10 melodii celebre la tobe. Miza nu se schimbă: vor cânta artişti consacraţi cot la cot cu elevi la tobe, pentru promovarea instrumentului descris ca fiind unul dintre cele mai frumoase dintr-o formaţie, care dă ritmul şi inima tuturor pieselor – tobele.

Vezi un alt eveniment: Începe FIST 2023.

Conform celor de la ZDI, melodiile au fost alese prin vot democratic în rândul profesorilor instrumentului şi a artiştilor consacraţi. S-a luat în considerare complexitatea pieselor şi frumuseţea lor. Sunt piese de dificultate medie, pentru a fi accesibile şi pentru cei care abia învaţă instrumentul, dar ca să îi ţină alerţi şi pe artiştii cu experienţă. Spre deosebire de anul trecut vor veni toboşari din mai multe zone din ţară. Sunt înscrişi inclusiv din Bucureşti şi din alte judeţe din Moldova.

Intrarea la eveniment va fi gratuită pentru toţi cei care vor dori să participe: atât toboşarii care vor să urce cu setul lor pe scenă, cât şi pentru cei care vor să stea în public.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

septembrie 21, 2023

Săptămâna Europeană a Mobilității, la Iași. Sâmbătă,...
Primaria Iasi

septembrie 20, 2023

Eveniment grandios: „Magia serii în sunet și...
Primaria Iasi

septembrie 20, 2023

Se apropie Zilele Recoltei la USV. În...
Primaria Iasi

septembrie 19, 2023

Festival de muzică bizantină la Iași. În...