Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

UAIC Iași a fost partener în organizarea celei de-a IV-a ediții a Forumului Educației România – Republica Moldova

UAIC Iași a fost partener în organizarea celei de-a IV-a ediții a Forumului Educației România – Republica Moldova.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a fost partener al evenimentului  Forumul Educației România – Republica Moldova – „Ecosistemul educațional în lumea digitalizată”, ediția a IV-a, care a avut loc în perioada 17-18 mai 2024, la Universitatea de Stat din Moldova, Centrul Mediacor, Chișinău.

De la UAIC a participat la acest eveniment o delegație formată din prof. univ. dr. Liviu-George MAHA, Rectorul UAIC, alături de cadre didactice de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Agenda evenimentului, care a avut ca temă „Profesorul față în față cu provocările diversității în educație”, a cuprins sesiuni plenare, workshopuri, masterclasses, dezbatere tematică și dialoguri profesionale, Rectorul UAIC participând, în calitate de keynote speaker, în cadrul panelului de deschidere.

Printre temele dezbătute în cadrul acestei ediții a Forumului Educației România – Republica Moldova au fost:

  • învățarea
  • incluziunea
  • cercetarea
  • inovarea în educație
  • competențele de literație ale elevilor
  • curriculumul pentru diversitate
  • leadershipul educațional

Pe parcursul celor două zile, cei peste 250 de profesori din mediul universitar și preuniversitar, specialiști și practicieni din Republica Moldova și România care au participat la lucrările Forumului,  au descoperit și împărtășit exemple de bună practică din cele două sisteme educaționale în domenii precum: provocările diversității în învățare, cercetare, inovare și excelență în era digitală, educația STEAM și cariera didactică, care vor contribui la îmbunătățirea practicilor profesionale din instituțiile educaționale.

Citește și Marş pentru pădurile Iaşului organizat pe 1 iunie

Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment educațional care promovează și susține învățarea, inovarea, exprimarea opiniilor și transferul practicilor profesionale de succes din sistemele educaționale din cele două țări, cu scopul îmbunătățirii educației elevilor și studenților.

Organizatorii evenimentului au fost: Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, AGIROMD și Casa Profesorului, Chișinău, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău, Asociația Română de Literație, Iași, Colegiul Richard Wurmbrand, Iași și Compania Quartz Matrix, Iași. Forumul Educației România-Republica Moldova ediția a IV-a a fost finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Mai multe informații sunt publicate AICI

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/a261b9173e79d1a14b0906369fb73147.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130