Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Una dintre cele mai importante capodopere ale artei europene din România a fost expusă la Muzeul Municipal „Regina Maria”

Una dintre cele mai importante capodopere ale artei europene din România a fost expusă la Muzeul Municipal „Regina Maria”.

Începând de joi putem admira cea mai valoroasă pictură expusă vreodată în orașul nostru!

La Muzeul Municipal „Regina Maria” din strada Zmeu nr. 3, a fost expusă lucrarea „Ecce Homo”, semnată de marele artist Tițian (Tiziano Vecellio).

Pictura face parte din colecţia Muzeului Naţional Brukenthal, singura instituţie din România şi din Estul Europei care are în colecţie o lucrare realizată de Tiţian, și este expusă pentru a doua oară în afara Sibiului, prima având loc anul trecut, la București.

Evenimentul, organizat de Muzeul Municipal și Muzeul Brukenthal, cu susținerea Ministerului Culturii și al Primăriei Municipiului Iași, aduce astfel în Iași una dintre cele mai importante capodopere ale artei europene din România.

Citește și Trei creșe vor fi construite în Breazu, Tomești și Lunca Cetățuii

„Ecce Homo” („Iată Omul!”), realizată în anul 1560 de Tiţian (1488/1490 – 1576) abordează o temă rară în pictura italiană a secolului al XVI-lea, reprezentându-l pe Iisus Hristos în momentul judecății, stând drept, cu ochii deschiși, într-o postură care emană suferință, dar și demnitatea celui care se dovedise a fi Om și Dumnezeu.

Capodopera rămâne expusă la Muzeul Municipal „Regina Maria” până pe 5 iunie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/9f22594bf6addb5e95435b67ac9abb3e.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130